Vlaamse crowdfundingscampagne goed voor meer dan 165.000 euro
aan nieuwe G-sportmaterialen G-sport Vlaanderen vzw kan met succes terugkijken op haar eerste editie van de Vlaamse crowdfundingscampagne 'Supporters voor G-sporters'.

28 geselecteerde G-sportprojecten over heel Vlaanderen gingen van 1 november 2017 tot en met 31 januari 2018 op zoek naar zoveel mogelijk supporters
voor G-sport én naar fondsen. Met de opgehaalde fondsen, maar liefst 165.013 euro, kunnen de deelnemende G-sportclubs, instellingen, scholen en dagcentra nieuwe G-sportmaterialen aankopen voor hun sporters met een handicap.

G-sport Vlaanderen vzw verdubbelde elke euro die de projecten wisten te verzamelen, dit tot een maximum van 5.000 euro. 20.781 mensen registreerden zich tijdens de campagne als supporter voor G-sport via de website supportersvoorgsporters.be. G-sporters zijn sporters met een handicap die dagelijks vol overgave sporten en bewegen maar vaak met te weinig middelen...en te weinig aandacht.

Met de crowdfundingscampagne 'Supporters voor G-sporters' wil Gsport
Vlaanderen vzw daar iets aan doen en zoveel mogelijk personen met eender welke handicap het plezier van sporten laten ervaren. Greet Dupain van G-sport Vlaanderen vzw vertelt: "Samen met 28 G-sportprojecten ging G-sport Vlaanderen vzw de uitdaging aan om mensen warm te maken voor G-sport én om hen een
vrijblijvende gift te laten doneren.

Elk project kreeg een eigen platform op de website supportersvoorgsporters.be. Daar konden ze in real life het aantal supporters en de binnengekomen giften volgen. G-sport Vlaanderen vzw nam het engagement op om elke verzamelde euro te verdubbelen voor elk project, tot een maximum van 5.000 euro per project. Daarmee klokt de teller van deze eerste Vlaamse crowdfundingscampagne af op 165.013 euro."

In totaal wisten 28 projecten gezamenlijk 20.781 supporters voor G-sport te verzamelen. Het Mariadalnstituut uit Hoegaarden (Vlaams-Brabant) wist het meeste aantal supporters voor hun project te werven: 3.765 supporters. Zij krijgen een extra cheque van Idemasport waarmee ze extra materialen kunnen aankopen.

Roel Hendrikx van Mariadal Instituut is alvast lovend over de campagne 'Supporters voor G-sporters': "Wij hebben ons letterlijk en figuurlijk in deze campagne gesmeten. We hebben onze leerlingen, ouders, leerkrachten en kennissen opgeroepen om supporter te worden. En kijk, we behalen het beste resultaat van alle geselecteerde projecten.

Maar het beste nieuws is dat we dankzij de campagne en G-sport Vlaanderen vzw een nieuwe powerplaysoccerkooi kunnen aankopen. Met deze voetbalkooi krijgen onze kinderen met leerproblemen en leerstoornissen een eigen plekje om te voetballen."

'Supporters voor G-sporters' en het bedrijfsleven: samen supporteren voor G-sport
'Supporters voor G-sporters' kan rekenen op de steun van bedrijven die sociaal-maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel dragen. Pidpa, BASF Antwerpen, Total, Zeelandia, Rezinal, Vlaams en Neutraal Ziekenfonds, Idemasport, Ravago Logistics en MediaComm behoren tot deze sportieve en geëngageerde partners.
Idemasport werd als partner actief mee betrokken in de crowdfundingscampagne 'Supporters voor G-sporters'.

Bernard Daalderop legt uit: "Vanuit Idemasport zijn we steeds gepassioneerd met sport bezig. Ook met G-sport. Vaak zie je personen met een handicap pas echt openbloeien als ze het plezier van sport ervaren. Als leverancier van sportmateriaal, is Idemasport zich ervan bewust dat dit voor G-sporters geen evidentie is. Aangepaste materialen zijn vaak duurder of moeilijker te vinden.

Als partner van G-sport Vlaanderen vzw willen wij daarom echt inzetten op de verspreiding van G-sport materiaal. Het doet ons dan ook enorm plezier dat we dankzij deze campagne een extra ondersteuning kunnen bieden."
Meer informatie over de partners van 'Supporters voor G-sporters' vind je op de website : www.supportersvoorgsporters.be.